Deprecated: ini_set(): Use of mbstring.http_output is deprecated in /storage/content/58/156158/jointheclub.se/laravel/vendor/patchwork/utf8/class/Patchwork/Utf8/Bootup.php on line 69 Join the Club | Kom igång-tips!
Join the Club
Testet
Tema
Agera
Beställ material
Kontakta oss
Get Organized Facebook

Kom igång-tips!

Vill du ta tag i arbetet för mänskliga rättigheter men vet inte hur du ska komma igång? Här finns lite steg- för steg-tips. Tänk på att det finns många andra sätt att gå tillväga. Välj det du tycker är bra. Det viktigaste är att du har kul!

1

Hitta kompisar eller folk som också vill, det blir mycket roligare om man gör det tillsammans!

2

Hitta på någonting ni vill göra för att sprida ert budskap!
Om man vill göra ett helt projekt, en temakväll på gården, skriva ett brev till politikerna i din kommun eller stadsdel, spela in en film, arrangera en tävling eller något helt annat spelar ingen roll!

Snacka med er fritidsledare om ni vill ha hjälp eller stöd, och kom ihåg att ni alltid kan kontakta oss för tips och råd!

Vill du göra något men har svårt att komma på vad de skulle kunna vara?
Testa den här metoden i 3 enkla steg!

1. Skriv ner något som du är bra på eller något som du tycker är väldigt roligt.

2. Fundera på och skriv ner en eller två grejer du/ni skulle vilja förändra på fritidsgården.

3. Nu försöker du kombinera 1 och 2. Hitta på ett sätt som du kan använda det just DU är bra på, för att förändra det som du tycker är viktigt!

3

Frågor som kan vara bra att gå igenom först:

Tid? När ska ni göra vad? (Tips! Gör en tidslinje)
Vad? Vad är det egentligen exakt som ska hända?
Var ska ni vara?
För vilka? Vem får komma?
Vad behöver ni för material och utrustning?
Vad kostar pengar, och hur mycket?
Vem gör vad?

4

Kolla upp om det finns organisationer som sysslar med liknande saker i er stad, eller om ni kanske ska starta en egen förening? Var kan ni hitta hjälp?

(Tips! Kolla in ”Get Organized”)

Get Organized

5

Söka pengar?
Behöver ni en budget för ert projekt? Då kan man ofta söka pengar från olika fonder och bidragsgivare. Kanske ett företag vill sponsra er? För att kunna ansöka om pengar brukar man göra en budget och en projektbeskrivning.

6

Har ni kommit hit har ni kommit långt på vägen!
Grymt jobbat, och lycka till med ert projekt! Både under fliken ”Inspirationsmaterial" och ”Get Organized” hittar ni mer information, stöd, inspiration och material som ni kan använda i ert projekt!

7

Utvärdering.
Det är bra att ha en utvärderingsträff efter ett genomfört projekt eller arrangemang, för att prata igenom vad som har hänt, vad som funkade bra och vad som funkade mindre bra. Glöm inte att ge varandra beröm! Ett enkelt sätt att utvärdera på är att göra en plus- och minuslista tillsammans!